CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Darende´de

Veli Ağbaba:?81 il içerisinden kendi ilinin sorunlarını istatistikle en çok be dile getirdim?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Darende´de
Gündem 26.10.2015 15:11:04 1513 0

 

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Adayı Veli Ağbaba, seçim çalışmaları kapsamında Darende´de ziyaretlerde bulunarak esnafları gezdi.

CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu ve bir grup partili tarafından karşılanan Ağbaba, sanayi ve sebze halindeki esnafları ziyaret ederek 1 Kasım´da yapılacak olan seçimler için partisine oy istedi. Seçim minibüsü ile elinde mikrofon esnaflara seslenen Ağbaba, 4 yılda Malatya için neler yaptığını değerlendirerek ?81 il 550 milletvekili içerisinden kendi ilinin sorunlarını en çok dile getiren bir ben varım.? dedi.

Darende´nin sorunlarını her zaman kendisinin dile getirdiğini ifade eden Veli Ağbaba konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ?Darende´nin ücra köyünde bir deprem oldu, ilk ben dile getirdim. Kayısılarınız yandı, ben konuştum. Sularınıza HES yapıldı, ben müdahale ettim. Yollarınız, tarımınızla alakalı sorularınızı, ben dile getirdim. Oy versin vermesin herkesin milletvekili olmaya çalıştım. Malatya´nın tüm ilçelerine aynı baktık aynı yürekle sevdik. 4 yıl geçti, şimdi bir seçim daha var. Oy verirken eğer iyi milletvekilliği yapmışsam, sizleri mecliste temsil edebilmişsem Darende´nin sesi olabilmişsem, oylarınıza talibim. Yapamadıysam canınız sağolsun. Seçimler gelip geçiyor, sizler de mutlaka verilen sözlere hesap sormanız gerekiyor. Ben bir söz vermiş ve yapmamışsam, sizlerin bunun hesabını sorması gerek. Herkese hesabı kitabı Darendeliler öğretiyor. Türkiye´nin her yanında hesabı kitabı en iyi yapan bilen Darendeliler. Başbakan buraya geldi, ne dedi? Don zararlarını ödeyeceğiz dedi, hep beraber alkışladık. Sağol varol dedik. Malatyalılar kaç lira aldı.?  Dönüm başı 41 lira. Peki Elazığlılar ne kadar aldı.? Dönüm başı 110 lira verildi. Bize 50 dönüm şartı konuldu, onlara yok.  Peki neden bize böyle oldu.? Çünkü siz hakkınızı arayamadınız. Sizin hakkınızı kim savunuyorsa, onu değerlendirin. Darende 13 yıldır aynı partiye vermek zorunda değil, birazda farklı partilere oy verin, belki biraz daha fazla ilgi görürüsünüz.?

CHP´nin seçim vaatlerini sıralayan Ağbaba bu seçimlerde Darende´nin oylarını beklediklerini söyledi.