Çalık, ?Kavun Hanımağası? oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya´nın Darende ilçesinde katıldığı kavun şenliklerinde ?Kavun Hanımağası? seçildi.

Çalık, ?Kavun Hanımağası? oldu
Kültür-Sanat 31.08.2017 08:03:45 1999 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya´nın Darende ilçesinde katıldığı kavun şenliklerinde ?Kavun Hanımağası? seçildi.

İlçemize bağlı Irmaklı Mahallesi´nde 6. Irmaklı Kavun Festivali yapıldı.

İlçenin ?Çukurovası? konumundaki kavun ve yaş sebze üretimi ile ünlü Irmaklı Mahallesi´nde düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ve mahalle sakinlerinin katıldığı festivalde, konuklara ıspanaklı börek, kavun, kömbe ve mısır ikram edildi.

Şenlikte bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Darende güzel kavun ve sebzeden daha güzeli canlı insan yetiştiğini ifade ederek, Darende´de en önemli yetişen canlı insandır. Darende´nin güzel insanını, insanlığını her yerde biliyor ve onlarla hemhal olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.? dedi.

Irmaklı Mahallesi´nde kanyon içerisindeki şenlik alanında olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Çalık,  Dün Malazgirt Zaferi´nin yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak şunları söyledi;

?Dün Malazgirt Zaferi´nin yıl dönümünü kutladık. 1071´de Anadolu´ya Malazgirt´ten giren ecdadımız Avrupa´nın ortasına kadar şanla, şerefle ve buğun bizim duyduğumuz onurla, gururla Avrupa´nın ortasına kadar ilerlemişler. Biz o ataların torunlarıyız. Biz O ecdadın torunlarıyız ve Anadolu´yu hep birlikte 80 milyon insanımızla beraber milli ve yerli duruşumuzla, sonuna kadar hiçbir taviz vermeden bayrağımız için, devletimiz için milletimiz için vatanımız için atalarımız gibi ecdadımız gibi can vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Malazgirt´i anlamaz isek Çanakkale´yi anlayamayız. Malazgirt´i anlamaz isek 15 Temmuz´u anlayamayız. 15 Temmuzda şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Milli bir mücadele verildi. O milli mücadeleye katılan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun.?

Çakır, Kahtalı, Eser´in de birer selamlama konuşması yaparak, festival katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Konuşmaların sonunda Irmaklı Mahallesi Muhtarı Ömer Kılıç ve festival komitesi Çalık´ı 2017-2018 yılı Irmaklı Mahallesi ?Kavun Hanımağası? olarak seçiklerini açıklayarak yöresel kıyafet giydirdi.

Festivalin sonunda, 8 kavun üreticisinin ürünleri, rengine, iriliğine ve şekline göre birçok kategoride değerlendirildi.

En iyi kavun üreticisinin Vahap Akan olduğu yarışmada, dereceye giren üreticiler altınla ödüllendirildi.