Çalık, ?Darende, çok önemli çekim merkezi olacak?

Öznur Çalık, Darende´nin Malatya ve Türkiye için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti

Çalık, ?Darende, çok önemli çekim merkezi olacak?
Gündem 28.09.2016 08:43:29 1203 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Darende´nin Malatya ve Türkiye için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, Darende´nin Kalkınma ve Turizm Bölgesi olması için çalıştıklarını söyledi.

Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı hemşehrimiz Ahmet Çakır ve partililerle, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Burada konuşan Çalık, 15 Temmuz gecesinde kalkışmaya karşı dik duran Darendelilere teşekkür etti.

Darende´nin Malatya için Türkiye için önemli bir yer olduğunu belirten Çalık, ?Turizmin ve manevi iklimin en yoğun yaşandığı bir ilçemiz. Hulusi Efendi Vakfı´nın burada olması, Somuncu Baba Hazretleri´nin Türbesinin Darende´de olması hem yerli turistin hem ulusal hem de uluslararası alandaki turist sayısının çekim merkezi halinde. Yine burada birçok tarihi ve kültürel miraslarımız var. Bunların korunması ve günümüze gelmesinde vakfın çok önemli katkıları oldu. Bu vesileyle Darende bizim için çok özel ilçelerimizden bir tanesidir. Sağlık, eğitim ve ulaşım açısından devlet olarak çok önemli çalışmalar yaptık. En önemlisi ve en özeli manevi iklimin korunması, kültür ve turizm çalışmalarımızın devam etmesidir.? dedi.

?Darende şehir olmaya emin adımlarla ilerliyor?

Darende´yi çok daha ileriye taşıyacak çalışmaların yapıldığını aktaran Çalık, ?2014 yılında ülkemizde ?Kalkınma Bölgesi´ ve ?Turizm Bölgesi´ ilan ettiğimiz bölgelerimiz vardı. Bugün Darende´nin de bu programa alınması için Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimizi yaptık. Büyükşehir Başkanım ve Darende Belediye Başkanım çalışmalarını yaptıktan sonra ilçemizin, hem gelişimi, hem de turizmiyle hızlı kalkınmasıyla çok önemli bir çekim merkezi haline gelecek. Diğer yatırımlarla birleştiğinde de, şehir olmaya emin adımlarla ilerliyor olacak.? diye konuştu.

Çakır, ?İlçeme güzel çalışmalar hazırlıyoruz?

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı hemşehrimiz Çakır da, ilçemizin sağlıklı kentleşmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, ?Darende´mizde alt yapı ve kırsaldaki mahallelerimizde grup yolları olsun yatırımlarımız devam ediyor. Ekiplerimiz bu yıl ilçedeki yol ve asfalt çalışmalarını tamamladı. Hacılar Mahallemiz de yol çalışmasını ekiplerimiz kış ayında sürdürecek. Orada genişletme ve kaya kırma işleri var. Yeni bir köprü yapacağız ihalesi tamamlandı. Bahar ayı ile birlikte asfalt işleri bitmiş olur. Memleketimiz için çeşitli projelerimiz var. Çalışmalarımız sürüyor. İnşallah en kısa sürede bunları hayata geçireceğiz.? dedi.

İlçe ziyaretinde kendisini ziyarete gelen heyete teşekkür eden Kaymakam Ali Türk ise, ?İlçemiz ile alakalı sıkıntıları kendilerine ilettik. Onlarda bir fiil kendileri ilgilendi. Konulara zaten vâkıflar ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.? dedi.

Çalık ve beraberindeki heyet son olarak yapımı devam eden ilçe hükümet konağı inşaatını gezerek yüklenici firma yetkilisinden bilgiler aldı.

İlçedeki temaslarını tamamlayan heyet daha sonra Malatya´ya hareket etti.

Ziyarette Çalık´a, Belediye Başkan Vekili Bekir Kalaycık, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, partililer ve muhtarlar eşlik etti.