Büyükşehir Başkanı Ahmet Çakır Darende´de

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı hemşehrimiz Ahmet Çakır, ilçemizde ziyaret ve incelemelerde bulunarak mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Büyükşehir Başkanı Ahmet Çakır Darende´de
Gündem 27.05.2016 10:14:48 1921 0

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı hemşehrimiz Ahmet Çakır, ilçemizde ziyaret ve incelemelerde bulunarak mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Başkan Çakır, ilk olarak Öğretmenevin´de muhtarla bir araya gelerek, Büyükşehir yasası ile büyükşehir belediyesinin hizmet alanının genişlediğini ifade etti.

Büyükşehir olduktan sonra Malatya´nın ilçeleri ile birlikte bölgenin cazibe merkezi olması için kısa ve orta ölçekte mastır planları çıkarmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Çakır, çalışmalarda öncelikli olarak merkezi baz alarak, imar ana mastır planı, turizm ana mastır planı, ulaşım ana mastır planı ve deprem planları yaparak doğru gelişmeyi planladıklarını söyledi.

Hazırlanan mastır planları üzerinden ilçeleri de bu doğrultuda ele aldıklarını ifade eden Çakır, ?Şuan bütün ilçelerimizde çalışmalar başlatıldı. Biz buralarda uzun vadeli çalışmalar yürütmek istiyoruz. Kısa vadeli hemen her yere bir şeyler getirip konduralım mantığı ile değil de bu şehir gelecekte nasıl olmalı, nasıl gelişsin bu gözle bakıyoruz. İlk olarak ilçelerimizde alt yapılarını yapmaya başladık. Darende´nin alt yapısı iyi durumda diğer ilçelerimize sıfırdan başladık. Bunların tamamı ihale edildi bazılarında sona yaklaşıldı. Biz hemen üst yapı düzenlemesi meydan, cadde, kavşak yaparak çıkmayacağız. Yaptığımız yerlerin tekrar hasar ve arıza vermesini istemiyoruz. Kısıtlı bütçe ile yaptığımız milli servetin heba olmasını istemiyoruz. Biz 500 kırsalda olmak üzere 715 mahallemize ve 1150 mezramıza şuan planlamalar yaparak hizmet götürüyoruz.? dedi.

Darende´ye güzel haberlerle geldiklerini belirten Çakır, şöyle konuştu:

?Darende´de sıcak asfalt ile kaplanmayan yollarına bu hafta ile başladık. Son bahar ayına kadar buradaki alt yapı çalışmalarının bir bölümünü tamamlayıp, mahallelerimize 120 kilometre satıh kaplama yapmayı planlıyoruz. Darende´yi geliştirecek otogar projesine başlamak için şuan en iyi noktayı belirlemek için çalışıyoruz. Projemiz hazır en kısa sürede istişareleri tamamlayıp inşaata başlayacağız. Darende´mizin en büyük eksiklerinden biri olan kültür merkezi için kolları sıvadık, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinde bir proje hazırladık. Yer konusunda arkadaşlarımız araştırmalarını tamamladığında inşallah en kısa sürede onunda inşaatına başlayacağız. Yine Sonbaharda yapımına başladığımız mezbahane projemizi tamamladık, son düzenlemeleri yapılıyor. Ülkemizin önemli inanç merkezilerinden olan Somuncu Baba Külliyesi´ne giden ?Somuncu Baba Prestij Yolu´nda´ çalışmalarımız devam ediyor. Darende´nin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını çözecek Gökpınar suyunu Darende´mize kazandırılması için 2 yıldır sürdürdüğümüz yazışmalarda sona geldik. Bu günden itibaren de asfalt işlerine başladık. İnşallah güzel hizmetleri bu yıl Darende´ye kazandıracağız.?

Muhtarlarının sorun ve isteklerini dinleyen Başkan Çakır, daha sonra belediye parkında muhtarlarla birlikte öğle yemeği yedi.

?Darendeli bir başkanımız olduğu için şanslıyız?

Başkan Çakır, Darende Belediye Başkanlığı´nı ziyaret ederek, Başkan yardımcısı Durmuş Doğan´dan belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Doğan, büyükşehir belediye başkanın Darendeli olmasının büyük bir gurur ve şans olduğunu söyledi.

Hulusi Efendi Vakfı´na ziyaret

Çakır, beraberindeki daire amirleri ile birlikte ilçede ve ülke genelinde önemli hizmetler yürüten Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette, büyükşehir belediyesi olarak her zaman vakıf hizmetlerini takdirle izlediklerini ifade eden Çakır, Malatya ve Türkiye için önemli bir inanç merkezi olan Somuncu Baba Külliyesi´ne hizmet için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak vakıf ile ortak bir turizm mastır planı çıkarmak istediklerini aktaran Çakır, ?Külliye merkezli Zaviye Mahallesi içerisindeki tarihi ve turistik zenginlikleri kapsayacak yeni bir proje hazırlatacağız. Ziyaret için gelen yerli ve yabancı misafirler buradaki manevi havayı teneffüs ederken aynı zamanda tarihe bir yolculuk yapacak. Gereksiz yapılardan arındırarak tarihi dokuyu ön plana çıkaracağız. Ulaşım problemlerini başladığımız çalışmaları tamamladığımızda büyük oranda çözmüş oluyoruz. Vakıf ile koordineli hazırlayacağımız ?Somuncu Baba Master Projesi´ yılda 1 milyonu aşkın insanı ağırlayacak şekilde olacak.? dedi.

Vakıf Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Somuncu Baba Hazretleri´nin yurdu, Hulus Efendi´nin ?gül ve gönül´ medeniyetini inşa ettiği bu inanç merkezinin, daha fazla insan tarafından ziyaret edilmesi için yapılacak her türlü çalışmalara destek olacakları söyledi.

Ateş ziyaret anısına Başkan Çakır´a, ?Asırlara Hitabeden Alim Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi´ adlı iki ciltlik kitap hediye etti.

Başkan Çakır, ilçedeki temasları kapsamında Esnaflar Odası Başkanlığını ziyaret ederek, Darendeli esnafların ?Ahilik Haftasını´ kutladı. Oda Başkanı Kürşat Gök´te ziyareti anısına Çakır´a bir tablo hediye etti.

Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan mezbahane inşaatını gezen Çakır, modern bir mezbahane inşa ettiklerini kaydederek, kısa bir süre sonra tamamlanarak hizmete alınacağını söyledi.

Çakır, daha sonra Nadir, Sayfiye, Kılıçbağı, Beybağı ve Başdirek Mahallerinde incelemelerde bulunarak bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaretinde Çakır´a, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Beledi Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, meclis üyeleri eşlik etti.