Muhtarlarımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde mahalle ve köy muhtarları ile buluşma toplantısına katılan Darendeli Muhtarlar, Erdoğan ile bir süre görüşerek Somuncu Baba diyarınının selamını iletti.

 Muhtarlarımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde
Gündem 27.11.2015 20:20:00 1912 0

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde gerçekleştirilen mahalle ve köy muhtarları ile buluşma toplantısına katılan Darendeli Muhtarlar, Erdoğan ile bir süre görüşerek Somuncu Baba diyarının selamını iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, 26 Kasım 2015 günü Türkiye´nin 10 ilinden mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde 15. kez bir araya geldiği toplantıya, ilçemizin Yenice Mahallesi´nden Rahmi Ekici, Şuğul Mahallesi´nden Yunus Şahin, Gökyar Mahallesi´nden İrfan Çokyaşar ve Aşağı Ulupınar Mahallesi´nden Hulusi Şahin de davet edildi.

Gazetemiz muhabirine daveti değerlendiren Yenice Mahallesi Muhtarı Rahmi Ekici, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde muhtarlara seslenen Erdoğan´ı dinledikten sonra yemeğe geçtik. Külliyenin salonunda Cumhurbaşkanımız ile beraber 400 kişi yemek yedik. Daha sonra il il muhtarları kabul eden Cumhurbaşkanımız ile Malatyalı muhtarlar olarak bir süre ayak üstü görüştük. Darende´den geldiğimizi Somuncu Baba´nın selamını getirdiğimizi kendilerine ilettik. Selamı alan Cumhurbaşkanımız "Malatya´ya 2 bakanlık verdik. Bir tanesi Darendeli Fatma Hanım biliyorsunuz değil mi?" dedi. Bizde büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumuzu ifade ederek teşekkür ettik. Ayrıca Darendelilere selamlarını iletmemizi istedi. Ayak üstü görüşmemizin sonunda kendileri ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdik. Daha sonra Külliye´nin içerisini gezdik. Hiçbir şey basında abartıldığı gibi değildi. Ülkemizin temsil edildiği yerin, Osmanlı ve Selçuklunun izlerini taşıyarak dizayn edilmesi, köklü bir geçmişi olan güçlü Türkiye´yi yansıtması bizlere de güç kattı." dedi.

Beştepe Millet Cami´ni de gezdiklerini ve namaz kılıp dua ettiklerini anlatan Muhtar Ekici, "Bizler çok şanslı muhtarlarız, bizden öncekilere bu tür güzel organizasyonlar nasip olmadı. Tabi bu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın geniş ufku, büyük, güçlü bir millet anlayışı sayesinde olmaktadır. Cumhurbaşkanımıza bize böyle bir fırsat verdiği için teşekkür ederiz. Ziyaretimiz külliyeye girdiğimiz andan çıktığımız dakika ya kadar dolu oldu geçti. Ufkumuz açıldı ve ne kadar büyük bir ülke olduğumuzu bir kez daha müşahede ettik." diye konuştu.

Beştepe´deki programlarını tamamlayan muhtarlarımız daha sonra yeni Gümrük ve Ticaret Bakanı Malatyalı Bülent Tüfenkçi´yi ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi.


Anahtar Kelimeler: Beştepe gurur duyduk