Başkan Eser, viraj düzenleme çalışmalarını inceledi

Malatya´nın Darende ilçesinde, Hasangazi Caddesi üzerinde bulunan iki virajda düzenleme çalışmalarına başlandı.

Başkan Eser, viraj düzenleme çalışmalarını inceledi
Gündem 31.10.2017 12:10:15 1187 0

Malatya´nın Darende ilçesinde, Hasangazi Caddesi üzerinde bulunan iki virajda düzenleme çalışmalarına başlandı.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen kazı çalışmalarının yapıldığı virajda incelemelerde bulundu.

Eser, burada gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıldır virajların kaldırılması için büyük bir gayret gösterdiklerini belirterek, çalışmaların başlamasında emeği bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı  Bülent Tüfenkci ve Karayolları 8. Bölge Müdürü  Ahmet Gülşen´e teşekkür etti.

Darende ile Kuluncak ilçesini birbirine bağlayan karayolu üzerinde bulunan virajların kaldırıldığı için mutlu olduklarını ifade eden Başkan Eser, şunları söyledi:

"Hemşehrilerimiz bu tehlikeli virajlarda çok ciddi kazalar yaşadı. Özellikle kış aylarında üzücü kazalara şahit olduk. Göreve geldiğimiz günden beridir sürücülerimizin korkulu rüyası bu virajların kaldırılması için çaba gösteriyoruz. Geçtiğimiz günlerde sayın bakanımız Bülent Bey´e bir dosya hazırlayarak çözüm için desteklerini istedik. Sağ olsunlar başlattıkları girişimler sonucu Karayollarımız çalışmalara başladı. İki ay gibi bir süre içerisinde Hasangazi Caddesi üzerinde bulunan bu iki virajımız ve tehlike saçan kayalıklar temizlenerek kaldırılacak.  Ayvalı Mahallesi yolu üzerindeki ikinci viraj dolgu yapılarak menfez büyütülecek. Böylelikle araçların hem görüş açıları açılmış hem de kış aylarında araçların kayarak yoldan çıkması ortadan kaldırılmış olacak."

Eser, araç sahipleri ve vatandaşlardan çalışmalar bitene kadar kapalı olan mahalle yolu yerine Tohma Çayı kenarındaki yolu kullanmalarını isteyerek, "Çalışmalar bittiğinde, istinat duvarları çekilecek ve yeniden asfalt dökülecek. Çevre düzenlemesi de belediyemiz tarafından yapılacak. Biraz sabırlı olduğumuz takdirde büyük bir sorunun ortadan kalkması bizlere büyük bir kolaylık sağlayacak." diye konuştu.

Sürücü ve mahalle sakinleri de yapılan hizmetten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, virajların kaldırılmasında emeği bulunanlara teşekkür etti.