Başkan adayı 14 Aralıkta açıklanacak

Bir çok aday adayının gözü, kulağı bugünlerde AK Parti Genel merkezine çevrilirken, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, gazetecilere açıklama yaparak, iki merkez ilçe dahil diğer ilçelerde de yeniden anket sürecine gidildiğini ve kesin adayların ise 1

Başkan adayı 14 Aralıkta açıklanacak
Gündem 5.12.2018 09:25:12 1170 1

Bir çok aday adayının gözü, kulağı bugünlerde AK Parti Genel merkezine çevrilirken, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, gazetecilere açıklama yaparak, iki merkez ilçe dahil diğer ilçelerde de yeniden anket sürecine gidildiğini ve kesin adayların ise 14 Aralık´ta açıklanacağını söyledi.

Özellikle sosyal medyada ilçeler için kesinleşen isimlerin açıklanmasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Koca, ?Şuan hiçbir ilçemizin adayı belirlenmiş değil. Genel merkezimizin hem kamuoyu araştırmaları hem anketleri ile birlikte değişik veriler elde edildi, teşkilat temayülümüzde yapıldı. Bunların hepsi bir bütün halinde değerlendiriliyor. Bizlerin ve ilçe başkanlarımızın görüşlerine başvuruldu ve bir bilgilendirmeye tabi tutularak 14 Aralık´ta ilçe belediye başkan adaylarımızda açıklanmış olacak. Ama şuanda süreç devam ediyor. Hiçbir belediye başkan aday adayımızın kesin adaylığı söz konusu değil. Şuanda herkes eşit şekilde adaylık yarışında? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın belirlediği adayların sonuna kadar arkasında duracaklarını ifade eden Koca, ?Cumhurbaşkanımız 24 Kasım´da 40 belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan bu illerden biride Malatya´mızdı. Bildiğiniz gibi 24 Kasım akşamı belediye başkan adayımız Selahattin Gürkan, Malatya´ya geldiğinde herhangi bir organizasyon yapılmadan havaalanında büyük bir coşku ile karşılandı. Şunu özelikle belirtmekte fayda var. AK Partiliyiz diyen herkesin, Cumhurbaşkanımızın belirlediği ve bu sizin adayınız dediği kişinin arkasında durması ve sahiplenmesi lazım? diye konuştu.