Bakan müjdeyi verdi: 60 milyon liralık dev içme suyu tesisi yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

Bakan müjdeyi verdi: 60 milyon liralık dev içme suyu tesisi yapılacak
Gündem 24.12.2017 10:11:16 1265 0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

Darende AK Parti İlçe Teşkilatı´nın 6. Olağan Kongresi Esnaf Kefalet Salonu´nda yapıldı. Kongrede seçimlere tek liste ile giren Süleyman Şimşek başkanlığındaki yönetim güven tazeledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kudüs tasarısının ABD´nin tehditlerine rağmen Birleşmiş Milletler´de (BM) kabul edilmesine ilişkin, "Ben buradan dik duran 128 ülkeyi gerçekten tebrik ediyorum. Bizim hain FETÖ´cüler kendilerini 50 bin dolarlara satarken, o devletler Amerika´nın milyon dolarlarını elinin tersiyle ittiler ve gerçekten o duruşu gösterdiler." dedi.

Tüfenkci, Darende Esnaf Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu´nda düzenlenen AK Parti Darende İlçe Kongresi´nde yaptığı konuşmada, 2002 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde kurulan partisinin, "erdemliler hareketi" olduğunu belirtti.

Bakan Tüfenkci, Darende´nin en önemli sorunlarından içme suyu konusunda 2018 yılı içerisinde 60 milyon TL´ye mal olacak büyük bir proje hazırlandığı müjdesini verdi. Nisan ayı gibi projenin tamamlanarak ihaleye çıkacağını aktaran Tüfenkci, yapımı tamamlandığında kırsaldaki mahallelerde dâhil hazır su kalitesindeki suyu, musluklardan içileceğini aktardı. Tüfenkci, Yine 2018 içerisinde doğalgazın da ilçeye getirilerek kullanıma verileceğini kaydetti.

Bakan Bülent Tüfenkci, son olarak Darende´nin, ticaret üssü haline getirecekleri çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi.

Çakır, ?Darende Malatya´mızın göz bebeği?

Kongrede, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Ahmet Çakır, Somuncu Baba Külliyesi başta olmak üzere tarihi ve doğal güzellikleriyle Darende´nin Malatya´nın göz bebeği olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, Darende´nin, 15 Temmuz´da örnek bir kahramanlık göstererek, onurlu bir duruş sergilediğini hatırlatarak şunları söyledi;

?İlçemizin içme suyu projesini 2018 yılı içerisinde sayın bakanımızın da desteği ile hazırlayıp çalışmaya başlayacağız. 22 mahallemizin içme suyu sorununu çözecek devasa proje sayesinde temiz ve kalite bir su tüketimi olacak. Terminal konusunda çalışmalarımızı tamamladık bu yıl onunda ihalesini yaparak temelini atacağız. Darende´den, MASKİ aracılığı ile Büyükşehir Belediyesi´ne 29 milyon TL para gelmiş. Bunu karşılığında biz büyükşehir olarak 73 milyon TL´lik yatırım yapmışız. Kırsaldan ilçe merkezine kadar birçok hizmeti hemşehrilerimiz ile tanıştırdık. Hepsini tek tek saymayacağım ünümüzdeki yıllarda bu hizmetlerimize devam edeceğiz.?

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise, ?Darende´mize geçmişte olduğu gibi günümüzde de hizmetlerini esirgemeyen Gümrük ve Ticaret Bakanımıza, milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza, ilçemize hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Darende olarak AK Parti döneminde birçok hizmetler aldık. Bundan sonrada aynı şekilde hep birlikte Darende´mizi en güzel bir şekilde imar etmeye devam edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek konuşmasında, ?Kongremizin ilçemize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Darende´ye ne kadar emek versek, ne kadar gayret sarf etsek, ne kadar hizmet etsek yine azdır. AK Parti döneminde ilçemize çok güzel hizmetler yapıldı, emeği geçenler teşekkür ediyorum.? dedi.

Kongre sonrasında Bakan Tüfenkçi, Belediye´ye ziyarette bulunarak, Başkan Dr. Süleyman Eser´den çalışmalar hakkında bilgi aldı.