Bakan Güllüce, Hulusi Efendi Vakfı´nı ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Hulusi Efendi Vakfı´nı ziyaret ederek Darende´de çeşitli temaslarda bulundu.

Bakan Güllüce, Hulusi Efendi Vakfı´nı ziyaret etti
Gündem 28.10.2015 15:24:02 1603 0

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Hulusi Efendi Vakfı´nı ziyaret ederek ilçede çeşitli temaslarda bulundu.

Karayolu ile ilçemize gelen Bakan Güllüce, Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkanı Süleyman Eser ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Tiryandafil Otelde bir süre dinlenen Güllüce ve beraberindeki heyet daha sonra Somuncu Baba Külliyesi´ni geçerek burada namaz kılıp dua etti.

Vakıf Başkanı Ateş´e ziyaret

Somuncu Baba Külliyesini gezen Bakan Güllüce, buradan Hulusi Efendi Vakfı´na geçerek Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş Efendi´yi makamında ziyaret etti.

Vakıf Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmede, Vakıf Başkanı H. Hamidettin Ateş Efendi Vakıf hizmetleri ve yürütülen çalışmalar hakkında Bakan Güllüce´ye bilgi verdi. Bakan Güllüce´de yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, ?Emeği geçenlerden Allah razı olsun.? dedi.

Bakan Güllüce ve Vakıf Başkanı Hamidettin Efendi, Hulusi Efendi Devlet Hastanesini ziyaret ederek, burada Başhekim Uzm. Dr. Celal Alandağ´dan hastane hakkında bilgi aldı. Hasta ve yakınlarıyla bir süre görüşen Bakan Güllüce, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Güllüce daha sonra Hulusi Efendi Vakfı tarafından 2005 yılında tadilattan geçirilerek yeniden ihya edilen, Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v)´in torunlarından, Hüseyin Gazinin kardeşi, Seyyid Battal Gazi´nin amcası ve kayınpederi olan Hasan Gazi Türbesi ve Şehitliğini ziyaret etti. Türbeyi ve Şehitliği gezen Güllüce, ?Vakfın yapmış olduğu her iş ülkemiz için bir baş yapıt ve örnek teşkil ediyor.? dedi. Bu kadar güzel eserleri ve hizmetleri ilçeye kazandırdığı için Vakıf Başkanı Hamidettin Efendi´yi kutlayarak hizmetlerin daim olmasını diledi.

Darende´deki ziyaretlerini tamamlayan Bakan Güllüce, daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Malatya mitingine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.