Ayvalı Gölet´i su tutmaya başladı

14 bin metrekarelik su tutma havzasına sahip sulama göleti hizmete alındı.

Ayvalı Gölet´i su tutmaya başladı
Gündem 4.12.2017 18:05:42 1735 0

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ilçemiz Ayvalı Mahallesi´ne yapılan, 14 bin metrekarelik su tutma havzasına sahip sulama göleti hizmete alındı.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, ülkemizde, aralarında Darende´den de 1 tesisin bulunduğu 7,7 milyar lira değerindeki 375 dev tesisin açılışını toplu olarak gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi´nde yapılan açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıllık süre içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye´ye kazandırılan 7 bin 200 eseri milletin hizmetine sunduklarını söyledi.

Ayvalı Akpınar Deresi üzerine, Kil Çekirdekli Kaya Dolgu tipi gövdeye sahip gölet, yapımı tamamlanmasıyla su tutmaya başladı. Bölgedeki kurak araziler için can suyu olacak gölet toplamda 1.690 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak.

Su ile birlikte tarımda çeşitliliğin artacağı mahallede, vatandaşlarda devletin yapmış olduğu yatırımdan memnun olduğunu belirterek, kurak arazilerin su ile birlikte canlanacağını ve daha kaliteli tarım yapılacağını aktardı.