Atatürk 77. yıl dönümümde törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete göçünün 77. yıl dönümü münasebetiyle ilçemizde bir anma töreni düzenlendi.

Atatürk 77. yıl dönümümde törenle anıldı
Gündem 10.11.2015 11:55:07 1627 0

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete göçünün 77. yıl dönümü münasebetiyle ilçemizde bir anma töreni düzenlendi.

Kaymakamlık binası önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından Ata´nın hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05´te siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bayrakların yarıya indirildiği törende, anıtın önünde meşaleler yakıldı.

Atatürk´ü anma programı daha sonra Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) salonunda devam etti. Burada günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezi Coğrafya Öğretmeni Ömer Gültekin, Mustafa Kemal Atatürk´ün, fikri ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önder olacağını söyledi.

Atatürk´ün ölümsüzlüğe uğurlandığı bu günde herkese düşen görev Cumhuriyet´i anlamak, değerlerini korumak, Türkiye´yi aydınlık yarınlara taşımak olduğunu söyleyen Gültekin: ?Mensubu olduğu Türk Milleti´ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendi ona adamıştır. Onun ?Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milleti´ne canımı veririm? sözü, milletine ne kadar çok sevdiğini göstermemektedir.? dedi.

Hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk´ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatmanın zor olduğuna dikkat çeken Gültekin: ?Atatürk´ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir.? diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Ali Türk, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı törende, Atatürk´ün hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirler ve oratoryo gösterisi sergilendi.