3. etap TOKİ konutları teslim edildi

2018 yılında yapımı tamamlandığı halde teslim edilemeyen 3. etap TOKİ konutları, 1,5 yıllık bekleyişin ardından sıvılaştırılmış doğalgazın hatta verilmesiyle hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

3. etap TOKİ konutları teslim edildi
Gündem 8.10.2019 19:14:32 3090 0

2018 yılında yapımı tamamlandığı halde teslim edilemeyen 3. etap TOKİ konutları, 1,5 yıllık bekleyişin ardından sıvılaştırılmış doğalgazın hatta verilmesiyle hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Eski belediye başkanı Dr. Süleyman Eser´in gayretleri sonucu Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçemize yaptırılan 12 bloktan oluşan 253 konut, doğalgaz verilemediği için yaklaşık iki yıla yakındır teslim edilemiyordu.

Sıvılaştırılmış doğalgazın tankerlerle hatta verilmesinin ardından ısınma sorunu çözüme kavuşturulan konutlar, Ekim ayı itibariyle hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Dairelerini alan vatandaşlar, uzun zamandır bekledikleri evlerinin bu sefer de suyunun ve elektriğinin olmamasına tepki gösterdi.

?Evlerinde şuan elektrik ve su olmadan yerleşenler var?

Babası için ev alan Hasan K. gazetemiz muhabirine yaptığı açıklama da uzun süren belirsizliğin oluşturduğu gerginliğin kendilerini etkilediğini belirterek, ?Neredeyse iki yıldır evimizi teslim almak için bekliyoruz. Haliyle bu süreçte kirada epey yıprandık. Doğalgaz kullanılacak şekilde inşa edildiği için konutlar teslim alamadık. Şimdi de evleri aldık elektrik ve su saatleri takılmamış, temizliği yaptık yerleşemiyoruz. Bunca zamandır zaten boş bekledi neden yapmamışlar anlamıyorum. Kış geldi bir an önce evimize yerleşip kiradan kurtulmak istiyoruz. İlgililerden rica ediyorum bir an önce bizi bu durumdan kurtarsınlar. Şuan evlerinde elektrik ve su olmadan yerleşen birçok aile var. Ne yapsınlar çaresizler. ? dedi.

Bir başka hak sahibi ise evinin işçiliğini beğendiğini lakin apartmanların temizlik firmasına verilmediği için her tarafın berbat olduğunu söyledi.

Yüklenici firma yetkilisi Özkan Polat vatandaşların sorularına ilişkin yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta itibariyle konutlardaki su ve elektrik saatlerinin tamamlanarak kullanıma verileceğini söyledi.

3. etap konutlar, ilçemizdeki konut ihtiyacının çözümünde, kiralık ev bulma ve kira fiyatlarının kontrolsüz artışında vatandaşa kolaylık sağlaması açısında büyük önem taşıyor.