15 Temmuz şehitleri anısına özel klip

Hacı Naciye Ateş Hanım Okulları öğrencileri, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olanlara vefa göstermek amacıyla klip hazırladı.

15 Temmuz şehitleri anısına özel klip
Eğitim 29.05.2017 17:17:09 1713 3

Özel Hacı Naciye Ateş Hanım Okulları öğrencileri, yıl sonu etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olanlara vefa göstermek amacıyla klip hazırladı.

İlçemizdeki Özel Hacı Naciye Ateş Hanım Okulları öğrencileri, vatan sevgisini anlatmak amacıyla imkanları dahilinde klip çekti.

Okul içi ve dışında çekilen klip, öğrencilerin Türkiye´deki önemli inanç merkezlerinden Somuncu Baba Külliyesi´ne giderek dua etme sahnesiyle başlıyor. Öğrenciler daha sonra 16 Temmuz´da Tohma Kanyonu girişine asılan dev Türk bayrağının altında Arif Nihat Asya´nın "Dua" adlı şiirini seslendiriyor.

İlçede bulunan camilerin drone ile çekilmiş hava görüntüleri eşliğinde, öğrencilerin Anadolu´nun Müslümanlaştırılmasında şehit düşen Hasan Gazi Hazretlerinin Türbe ve Şehitliği içerisinde seslendirdikleri şiirlerle devam eden klipte, vatanın her karış toprağının şehit kanı ile sulandığına ve kutsallığına vurgu yapılıyor.

Sınıfta çekilen sahnelerde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, darbe girişimi sırasında bir televizyon kanalının canlı yayınına telefonla bağlanarak, "Bu milletin imkânlarıyla ortaya konmuş olan tankı, tüfeği, uçağı, helikopteri kullanarak milletin üzerine gelmenin bedelini bunlar çok ağır ödeyeceklerdir. Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar." şeklinde yaptığı konuşmanın görüntüleri de yer alıyor.

"Geleceğimiz çok daha güzel olacak"

Özel okulun genel müdürü Rasul Kesenceli, öğrencilerin kendi istek ve iradeleri ile yılsonu etkinliklerine böyle anlamlı bir eser hazırlamalarından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Kesenceli, "Bir ölüp bin dirilen bir millet olduğumuzu göstermek adına, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizin anısını canlı tutmak için ve tüm aziz şehitlerimiz anısına, böylesi yüreklere dokunan bir video hazırladıklarından dolayı öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Unutursak kalbimiz kurusun"

Öğrencilerden Şeymanur Yılmaz ise 15 Temmuz şehitlerinin mübarek vatan toprağı ve millet için kendilerini feda ettiğini belirterek, "Bizler bunu unutursak kalbimiz kurusun. Onların aziz ruhunu yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Bu klibi de onların anısına küçük bir hediye olarak aziz milletimize hediye ediyoruz." diye konuştu.

Klip, öğrencilerin ay yıldız şekli oluşturması ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" pankartının açılmasıyla son buluyor.