12 ili batıya bağlayan Karahan Tüneli ulaşıma açıldı

Malatya ile Doğu Anadolu´daki 12 ili batıya bağlayacak Karahan Tüneli, 3 bakanın katılımıyla bayram öncesi trafiğe açıldı.

12 ili batıya bağlayan Karahan Tüneli ulaşıma açıldı
Gündem 24.06.2016 14:29:47 1125 0

Malatya ile Doğu Anadolu´daki 12 ili batıya bağlayacak Karahan Tüneli, 3 bakanın katılımıyla bayram öncesi trafiğe açıldı.

Malatya ile ilçemiz arasındabulunan Karahan Tüneli, Ramazan Bayramı öncesi trafiğin rahatlatılması adına ulaşıma açıldı. Tünelin araç trafiğine açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile kurum yetkilileri ve belediye başkanları katıldı.

Çift tüplü ve bin 600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli girişinde yetkililerden bilgi alan bakanlar daha sonra araçla tünelden geçti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın sürücü koltuğuna oturduğu araçla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz trafiğe açılan tünelden geçildi.

Tünelin trafiğe açılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bin 600 metrelik Karahan Tüneli´nin 7 kilometrelik yan bağlantı yolları ile bugünden itibaren araç trafiğine açıldığını söyledi. Bölgede kış şartlarında kapanan yolları bu şekilde aşmış olacaklarını ifade eden Arslan, "Ancak bugün yaptığımız, Karahan Tüneli´ni bayram öncesi insanlarımız daha rahat seyahat edebilsinler diye hizmete açıyoruz. Sayın Başbakan ile birlikte daha sonra resmi açılışı yapılacaktır. İnsanların bayram öncesi rahatını düşünerek resmi açılışı sonraya bıraktık" diye konuştu.

Malatya-Kayseri bağlantısını daha da hızlı hale getireceklerini söyleyen Arslan, "Dolayısıyla Doğu Batı aksında çok önemli bir güzergahı bugün ulaşıma açıyoruz" ifadelerini kullandı. Tünelin yan bağlantı yolları ile birlikte 214 milyon TL´ye mal olduğunu ifade eden Bakan Arslan, Malatya´ya hayırlı olmasını diledi.

Bir hafta sonra Malatya-Sivas karayolunda bulunan Çebiş Tüneli´nin de bayram öncesi ulaşıma açılacağını belirten Bakan Arslan, "Malatya etrafındaki şehirlere daha hızlı bağlantı kurulması adına adeta tüneller şehri oluyor. Bu yatırımlarımızın devamı da gelecek diyoruz" şeklinde konuştu.