?Muhtarlık Akademisi´ sona erdi

Darendeli 11 muhtarında katıldığı ?Muhtarlık Akademisi´ sona erdi.

 ?Muhtarlık Akademisi´ sona erdi
Gündem 4.04.2017 14:42:01 1062 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen, Darendeli 11 muhtarında katıldığı ?Muhtarlık Akademisi´ sona erdi.

Muhtarların bilgi ve kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş´un verdiği ilk dersle başlayan ?Muhtarlık Akademisinden il genelinden 460 dolayında muhtar katıldı.

 İnönü Üniversitesindeki Muhtarlık Akademisinin son dersine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve çok sayıda muhtar katıldı.

Muhtarlık Akademisi´nin kapanış dersi dolayısıyla bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ?Muhtarımızın bu katılımından anladım ki şehir üniversitenin bu tür eğitimlerine susamış. Bu arada muhtarlarımızın Büyükşehir Belediyemizin mahallelerimizde yapmış olduğu Semt Konaklarında ve ilçelerimizde Üniversitemiz hocalarının zaman zaman muhtarlarımıza ve mahalle sakinlerine yönelik eğitici ders talepleri oldu. Biz Üniversite olarak her zaman sizlerin yanında olmaya hazırız.? dedi.

Çakır: Önemli konular anlatıldı

?Muhtarlık Akademisi´ne gösterilen yoğun katılımın, muhtarların işlerini ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Akademi´de önemli konuların anlatıldığını söyledi.

Çakır yaptığı konuşmada özetle; ?Ülkemiz gerçekten de çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye kalkınma, büyüme döneminde terör unsurlarından kurtulma mücadelesi verirken, perde arkasındaki güçlerin kendilerini açığa vurması düşündürücü bir olay. Bu süreci çok iyi takip etmemiz gerekiyor Ülkemiz ve geleceğimiz adına çok iyi yönetmemiz gerekiyor. Sizler halkın temsilcilerisiniz. Sizler olaylara daha objektif bakabilme yeteneğine sahipsiniz. Olayların nasıl planlandığını görebilirsek, onları biz yönetebiliriz. Ama biz sadece görünen ve duyduklarımızla hareket edersek, her zaman oyun kuranlar, perde gerisindekiler galip gelir. O acıdan biz bilinçli olmak zorundayız. Bizim binlerce yıllık bir medeniyetimiz var. Biz birlik olacağız, diri olacağız, iri olacağız.? dedi.

16 Nisan´da sınav yapılacak

?Muhtarlık Akademisi´ derslerine katılan muhtarlar için 16 Nisan 2017 tarihinde bir sınav düzenlenecek. Sınavda başarılı olan muhtarlara ise düzenlenecek olan bir törenle sertifika verilecek.


Anahtar Kelimeler: Muhtarlık Akademisi sona erdi