´Mevlid-i Nebi´ haftası kutlanıyor

İlçemizde "Mevlid-i Nebi" haftası dolayısıyla ?Peygamberimiz ve Gençlik? başlıklı konferans gerçekleştirildi.

 ´Mevlid-i Nebi´ haftası kutlanıyor
Gündem 20.11.2018 08:33:34 1336 0

İlçemizde "Mevlid-i Nebi" haftası dolayısıyla ?Peygamberimiz ve Gençlik? başlıklı konferans gerçekleştirildi.

İlçemiz Müftülüğü tarafından Esnaf Kefalet Salonu´nda gerçekleştirilen konferansa, İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Somuncu Baba Camisi imam hatiplerinden Mustafa Baş tarafından okunan Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılışında konuşan ilçe Müftüsü Nurullah Birlik, Diyanet İşleri Başkanlığının yönetmelik değişikliği ile "Kutlu Doğum" haftasının adını "Mevlid-i Nebi" olarak değiştirdiğini söyledi.

2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası´nın temasının ?Peygamberimiz ve Gençlik? olarak belirlendiğini aktaran Birlik, ?Bugün gelinen noktada, toplumsal hayatı tüm veçheleriyle etkisi altına alan bireysellik, dünyevileşme, sanal yaşam, popüler kültür pratikleri, yaşam sebebi kulluktan vareste gündelik anlayışlar maalesef gençliği ideal boyuttan oldukça uzaklaştırmıştır. Hâl böyleyken kuşanılması gereken tavır; erdemli, vicdanlı, ideal, sorumluluk ve aksiyon sahibi, haksızlığa asla razı olmayan, mazlumdan ve doğrudan yana tavır alan bir gençliğin inşası için Hz. Peygamber´in nirengi noktası olduğu iman, ibadet ve ahlakla yoğrulmuş bir hayatı onlara sunmaktır.? dedi.

Birlik, hafta boyunca çeşitli etkinliklerin olacağını belirterek, ilgilerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakam Zengince ve Başkan Eser de birer konuşma yaparak, "Mevlid-i Nebi" haftasının hayırlara vesile olmasını diledi.

Daha sonra ilçede görev yapan din görevlileri tarafından kurulan Tasavvuf Musikisi Korosu ve Şef Ahmet Şekeroğlu´nun yönetimindeki ilahi grubu, Darendeli mutasavvıf ve divan şairi Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi´nin çeşitli ilahilerini seslendirdi.

Konferans sonunda Müftü Birlik, misafirlere gül ikram etti.