İlçe ekonomisine katkı sağlıyor

İlçemiz Hacılar Mahallesi Muhtarı Hatem Kaçaman, 1 dönüm arazi üzerine kurduğu seralar ile Darende´nin hem sebze ve sedir ihtiyacını karşılıyor, hem de ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

İlçe ekonomisine katkı sağlıyor
Gündem 9.06.2016 18:55:35 1555 0

 

İlçemiz Hacılar Mahallesi Muhtarı Hatem Kaçaman, 5 dönüm arazi üzerine kurduğu seralarda ilçenin yaş sebze ihtiyacını karşılıyor. İlçe ekonomisine katkı sağlıyor.

Hacılar Mahallesi´nde 8 yıldır kendi imkanlarıyla kurduğu seralarda sebze üretimi yapan Kaçaman, yaş sebze üretiminin büyük bir kısmının dışarıdan karşılandığı ilçede yerli üretimin arttırılması için seracılığa başladı.

Ağustos ayı itibariyle yerli sebzelerin olgunlaşarak pazara çıkmasını beklemeden 2 ay öncesinden kendi seralarında yetiştirdiği domates, biber ve salatalığı uygun fiyata ilçe halkına sunuyor.

Kaçaman, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, yerli üretime destek ve teşvik alabildiği takdirde ilçenin en önemli sebze ihtiyacını kendi imkanlarıyla karşılanabileceğini söyledi.

Tonlarca yaş sebze tüketiminin yapıldığı ilçede büyük bir paranın dışarıya gittiğini belirten Kaçaman, "Uzun yıllardır küçük ölçekte sedir ve sebze üretimi yapmam benim bu alanda gelişmemi sağladı. Şimdi seracılık alanında profesyonel olarak üretim yapıyorum. 10´a yakın serada 3 bini aşkın biber, salatalık ve domates fideleriyle ilçe halkına yaklaşık 20 ton gibi önemli miktarda yaş sebze üretiyorum. Bu sayede hem kendimiz kazanıyoruz, hem de vatandaşın parası ilçemizde kalıyor." diye konuştu.

Kaçaman, ilçede ağustos ayında yetiştirilerek pazarlarda satışa çıkan yerli sebzeleri mayıs ayında yetiştirdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Üç ay öncesinden ürettiğimiz bu sebzeler belirli ölçekte dışarıdan gelen sebze miktarını azaltıyor. Hedefim bundan sonra büyük tesisler kurarak ilçemizin sebze ihtiyacının tamamını bu seralardan karşılamak. Bunun için proje hazırlıyoruz. Devletimizin de desteğiyle uzun yıllardır edindiğim birikimini bu alanda değerlendirmeyi ve ilçe ekonomisine katkı sunmayı planlıyorum."

Muhtar Kaçaman´a sebze üretiminde destek olan kardeşi Ruhani Kaçaman ise, Genç Çiftçilerin devlet desteği ile bu işi çok sağlıklı bir şekilde yaparak önemli gelirler elde edebileceğini kaydederek, ?Bizim Darende´de gençler hemen dışarıya kaçmanın peşinde, çalışıp emek verip para kazanayım derdinde olan yok. Toprakla uğraşmak çok güzel bir iş, bunu bilmeleri gerek. Hemen hemen herkesin az çok bağı, bahçesi var. Buralara sera yaparak sebze üretimi yapsalar birkaç yıl sonra maddi manevi çok büyük kazanımlar elde ederler hemde ilçemizin ekonomisine katkı sağlarlar.? dedi.