?Genç Çiftçi´lere koyunları dağıtıldı

İlçemizde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 4 çiftçiye, 37´şer adet koyun dağıtıldı.

 ?Genç Çiftçi´lere koyunları dağıtıldı
Gündem 21.03.2018 21:30:58 1481 0

İlçemizde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 4 çiftçiye, 37´şer adet koyun dağıtıldı.

İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zenince dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Bakanlık tarafından Genç Çiftçi Projesi kapsamında Darende´de de bu projeden faydalanmaya hak kazanan genç çiftçilere küçükbaş hayvanların dağıtımının yapıldığını belirtti.

Küçük ve büyükbaş olmak üzere sığır desteklemelerinin de olduğunu kaydeden Zengince, "11 çiftliğe 5´er büyük baş hayvan, 2 çiftçiye 40´ar arı kovanı, 4 kişiye 37´şer küçükbaş hayvan, 2 kişiye mantar tesisi destekleme verilerek 2017 yılı içerisinde toplam 20 proje gerçekleştirilmiştir. Bu hibelerin toplam tutarı yaklaşık 600 bin TL yapmaktadır.? dedi.

Kaymakam Zengince, konuşmasının devamında, "Devletimizin ve Bakanlığımızın üretimi destekleyecek hibe desteği, ekonomik destekler gibi birçok önemsediği projesi var. Asıl hedef üretimin hareketlendirilmesi, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın para kazanacağı şekilde model oluşturulması, işletmelerin hayatına devam etmesi, olmayanlara da verilerek yeni işletmeler kazandırılması ve ülke ekonomisine katkı sağlanmasıdır. Ben buradaki genç çiftçilerimizi kutluyorum. İnşallah proje sayesinde daha fazla sürü oluşturulup hem kendi hanelerine hem de ülkemize değer katarlar.? diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Eser de genç çiftçileri kutlayarak, ilçedeki hayvancılığı yaşatmak ve geliştirmek için elini taşın altına koyan herkese her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Kurt ise genç çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından genç çiftçilere koyunları dağıtıldı.