Asfaltsız yol kalmayacak

Asfaltsız yol kalmayacak

Asfaltsız yol kalmayacak
14.04.2015 10:13:00 2010 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen başkanlığındaki teknik heyet, Darende ilçesinde yapılacak yol ve alt yapı çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Kırsaldaki mahallelerde asfaltlanacak yolları inceleyen heyet daha sonra Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser`i ziyaret etti. Heyet, Başkan Eser`le yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunarak planlama konusundaki görüşlerini paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi`nin yol başta olmak üzere alt yapı ile ilgili hizmetlerle eksikleri giderecek olmasından son derece memnun olduklarını bildiren Eser; "Malatya Büyükşehir Belediyemizin Genel Sekreteri ve diğer teknik yetkilileri yapılacak çalışmalara ilişkin alanları birebir yerinde inceleyerek ilçemizde temaslarda bulundular. Bugüne kadar yapılamamış hizmetlerin sezonla birlikte tamamlanacak olması vatandaşlarımız ve bizleri mutlu etmiştir. Kırsaldaki mahalle yollarımızdan bazıları ilk defa Büyükşehir olduktan sonra asfaltlanacak, bazı yerlerdeki bozulan asfalt yollar da bu çalışmalarla yenilenecek. Büyükşehir Belediyesi ilk taş ocağını ilçemizde faaliyete geçirerek burada yapacağı alt yapı hizmetlerine ne kadar önem ve öncelik verdiğini ortaya koymaktadır. İnşallah kısa bir süre içerisinde yollarımız en güzel biçimde tamamlanacak, vatandaşlarımız çamurlu, tozlu yollardan kurtulacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin güçlü ve etkin bir şekilde hizmet atağına başladığına dikkat çeken Eser; "Vatandaşlarımızın beklentilerine, en güzel biçimde cevap verileceğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle proje ve çalışmalarımız hayata geçtikçe, vatandaşlarımız hizmetleri görüp bundan yararlandıkça memnuniyet artacak, insanlarımız mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürecektir. Çalışma ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır Bey başta olmak üzere çalışma arkadaşlarına ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Emecen de; "Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerin kalkınmasını sağlayacak projeleri bir bir hayata geçirmeye hazırlanıyor. Malatya`da yaşayan her bireyin yaşam alanını sağlıklı planlamalarla standartlara uygun hale getirmeyi amaçlıyoruz. 2 yıl içinde Malatya`nın bütün ilçelerinin alt yapı sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçelerde yol hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi için taş ocakları ve asfalt tesisleri kurduklarını belirten Emecen; "Biri Darende`de olmak üzere 16 taş ocağından 8`ini hizmete aldık, 6`sının ihalesi yapıldı, 2`si ise ihale aşamasında. Bu şantiyelerimiz ilçelerimizde yapacağımız yol ve asfalt çalışmalarının maliyetini düşürecek. Aynı zamanda yerinde üretim yaparak işlerin daha kısa zamanda bitmesini sağlayacak. Bu projelerin sahada başarılı olması için mobil ve sabit konkasörler, asfalt plenti, kamyonlar ve gerekli iş makineleri aldık. Vatandaşlarımız rahat olsunlar hizmetleri en kaliteli şekilde yapacağız" şeklinde konuştu.

Darende`nin merkezi ve kırsalındaki mahallelerden yolları asfaltlanacakları incelediklerini de dile getiren Emecen; "Darende Belediye Başkanımızla istişarelerde bulunduk. Kısa süre içerisinde asfalt çalışmalarımız başlayacak" dedi.

Ziyaret ve incelemelere Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı İsmail Nacar, Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan ile diğer yetkililer katıldı.


Anahtar Kelimeler: