Çiftçilere reflektör dağıtıldı

Çiftçilere reflektör dağıtıldı

Çiftçilere reflektör dağıtıldı
12.02.2015 14:29:00 2153 0

Darende İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ?Görünür Ol, Emniyette Ol? projesi kapsamında, Irmaklı Mahallesinde düzenlenen törenle, çiftçilere 20 çift reflektör dağıtıldı.

Irmaklı Mahallesi Muhtarlığı önünde düzenlenen törene Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Vekili Bilal Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, daire amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Bünyamin Kuş, ?Görünür Ol, Emniyette Ol? projesi ile çiftçiler için önemli bir çalışma başlattıklarını söyledi. Kaymakam Kuş, ?Yıl içerisinde devam edilen tarımsal faaliyetleri için traktör sürücülerimiz tarla, bağ ve bahçelere geliş gidişlerinde, güzergâhları üzerinde kullanılabilecekleri alternatif bir yol bulunmadığından, trafik akışının yoğun olduğu devlet karayolunu kullanmakta, buna bağlı olarak bazen kendilerinden bazen de karşı taraftan kaynaklanan sebeplerle trafik kazalarıyla karşılaşmaktadırlar.  2014 yılı içerisinde meydana gelen kazalarda 17 si maddi hasarlı, 3 tanesi yaralanmalı olmuştur. Traktörlerin karışmış oldukları trafik kazalarının başlıca nedenleri; yol kenarına park halinde bırakılan römorkların ışık donanımları ile arka reflektörlerinin ya hiç olmaması ya da standartlara uygun olmaması, yeterli derecede sürücü eğitimi ve tecrübesi olmayan kişiler ile yaşlı veya küçük yaştaki çocuklara araç teslim edilmesi, birden fazla römork takarak geçişi engelleyecek şekilde karayoluna çıkılmasıdır. Bundan sonra, bu tür kazalara sebebiyet vermemek için takacağımız reflektörler ile çiftçilerimizin daha dikkatli olmalarını istiyoruz.? dedi.

Darende İlçe Jandarma Komutanlığı?nda görevli Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Doğaç?ta, traktör kazalarının yüzde 60?ından fazlasının karanlık hava koşullarında meydana geldiğini belirterek, kazaları önlemek için İlçe Jandarma Komutanlığı olarak ?Reflektör Tak, Görünür Ol? kampanyası düzenlediklerini ifade etti. Doğaç, kampanya kapsamında römorklara takılacak reflektörler sayesinde traktör kazalarının hiç olmamasını veya sadece maddi hasarlarla sonuçlanmasını amaçladıkları dile getirdi.

Konuşmaların ardından hazır bekletilen traktör römorklarına sembolik olarak reflektör takıldı. Daha sonra mahalledeki 20 çiftçiye reflektör dağıtılmasıyla program sona erdi.


Anahtar Kelimeler: