Ömer Döngeloğlu´ndan konferans

Ömer Döngeloğlu`ndan konferans

Ömer Döngeloğlu´ndan konferans
Gündem 2.05.2013 20:03:00 2611 0

İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Darende`de verdiği konferansta, son günlerde artan kadına şiddet olaylarının önüne geçmek için toplumun Hazreti Muhammed’in hayatını örnek alması gerektiğini söyledi.

Darende Zengibar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından “Hazreti Muhammed’in örnek hayatı” konulu bir konferans programı düzenlendi. Darende Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek Başkanı Hasan Kaya açılışta yaptığı konuşmada, toplumdaki kavga, ayrımcılık ve ahlak yozlaşmasının önüne geçmek için insanların son peygamber olan Hazreti Muhammed’i yakından tanıyarak, hayatını öğrenip yaşamlarına tatbik etmesi gerektiğini dile getirdi.

Kadına şiddetin önüne geçmek için Hazreti Muhammed’in hayatını toplumun örnek alması gerektiğini ifade eden Döngeloğlu da; “Hazreti Muhammed, eşi Hatice’nin vefatı sırasında ‘Benden razı mısın’ diye sormuştur. O Allah’ın Rasulu iken son nefesini verecek olan eşine kendinden razı olup olmadığını sorarken bugün insanlar birbirine etmediğini bırakmıyor” dedi.

Kadınlara değer verilmesine ilişkin Hazreti Muhammed’in hayatından örnekler veren Döngeloğlu; “Vefatından önceki son sözlerinden biri de ‘Ya Ayşe ümmetime söyle kadınlarının hukukuna riayet etsinler’ olmuştur. Rasullullah bundan bin 400 yıl önce nereden yıkılacağımızı görmüş. Birbirimize değer vermemiz eşlerimizin kıymetini bilmemiz lazım. Müslüman eşini evinin hizmetçisi değil, Allah’ın emaneti olarak görüp, sevip saymalıdır” diye konuştu.

İnsanların Rasulullah’ı sevmekte problemi olmadığını belirten Döngeloğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İnsanlarda O’na itaat etme, O’nun getirdiği islamı yaşama yolunda adım atma sorunu var. Bunun çözülmesi lazım. Hayatlarımızda dirilttiğimiz sünnetler kadar peygamberimizde yaşarız, yaşadığımız sünnetler kadar canlı bir peygamberimiz vardır. Yaşantımız, ahlakımız, davranışlarımız, insan tarafımız Rasulullah’a ne kadar benziyor herkesin kendine bunu sorması lazım. Doğumundan dünyadan göçmesine kadar olan süreçte O’nun hayatında tüm insanlığa örnekler vardır. Allah Rasulu bizlere hem bir insan hem de bir peygamber olarak örnektir”


Anahtar Kelimeler: