Ambulans sayısı ikiye çıktı

Ambulans sayısı ikiye çıktı

Ambulans sayısı ikiye çıktı
Gündem 8.04.2013 11:47:00 1845 0

Darende’ye tam donanımlı yeni bir ambulans verildi. İlçemizde bir ambulans bulunması nedeniyle hasta sevki, trafik kazaları ve vakalara müdahalede tek araç ve ekibin yetersiz kalması üzerine görevli sayısı artırılarak, yoğun bakım özelliği bulunan 2013 model ambulans tahsis edildi.

Malatya 112 Acil Yardım İstasyonundan gelen yetkililer yeni ambulansı teslim ederek, görevlilerine kullanımı hakkında bilgiler verdi.

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk, ikinci ambulansın faaliyete geçmesinin il merkezine uzak olan ilçeyi önemli ölçüde rahatlatacağını belirtti.

Daha hızlı müdahale

Tek ambulansla hizmet verildiği zamanlarda ekibin özellikle yaz aylarında gerek hasta nakli gerekse de vakalara yetişmekte zorlandığını dile getiren Erhan Berk, görevli sayısının artmasıyla ihtiyaç duyulan hallerde olaylara daha hızlı müdahale edilebileceğini söyledi.

Doğuyu batıya bağlayan karayolu üzerinde olması nedeniyle ikinci ambulans verilmesinin Darende ve civarında yaşayan vatandaşların ihtiyaç duyduğu anda imdadına yetişeceğini vurgulayan Dr. Berk; “Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntıları inşallah bir daha tekerrür etmeyecek. Artık iki tane ambulansla aktif olarak çalışan ekiplerimiz var. Malatya’ya hasta sevki yada vakalara müdahalede sıkıntı yaşamayacağımızı ümit ediyorum. Ambulanslardan birini Toplum Sağlığı Merkezi’nde bulundurmayı planlıyoruz” dedi. Erhan Berk ambulansın ilçeye kazandırılmasında katkıları olan Vali, Kaymakam, İl Sağlık Müdürü, 112 Acil Yetkilileri, ilçedeki siyasetçiler ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci’ye teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: