Gençlere ergenlik eğitimi

Gençlere ergenlik eğitimi

Gençlere ergenlik eğitimi
Eğitim 5.04.2012 11:36:00 2985 0

Darende Toplum Sağlığı Merkezi’nce liselerde eğitim gören öğrencilere ergenlik dönemi ve sorunlarına ilişkin seminerler verilmeye başlandı.

Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci, gençler için önemli bir geçiş süreci olan ergenlik dönemi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak sorunları aza indirgemeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Süreç hakkında bilgi veriliyor

Serdar Deveci, “Ergenlik döneminde gençler kendi iç dünyasında, dışarıya yansımayan, ebeveyn ya da öğretmenlerin fark etmediği, öznel bazı duygusal rahatsızlıklar ve sosyal kuşkular yaşamaktadır. Doktor arkadaşlarımızla bu süreç hakkında gençlerimizi olabildiğince aydınlatmanın gayreti içindeyiz” dedi.

Aile Hekimi Yelda Çetin Mert ve Sağlık Memuru Ali Ayhan tarafından Darende Lisesi ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören gençlerden kız ve erkekleri ayrı gruplar halinde bilgilendirdiklerine dikkat çeken Deveci, ailelerin de ergenlik sürecinde çocuklarının hassasiyetlerine göre hareket etmesini istedi.

 

Değişikliklerin olduğu dönem

Dr. Yelda Çetin Mert kız öğrencilere verdiği seminerde ergenlik döneminin her genç için fırtınalı ve stresli bir dönem olmadığı düşünülse de, bu dönemin uyum sağlamayı gerektiren, çok yönlü değişikliklerin olduğu bir dönem olduğunu kabul etmek gerektiğini bildirdi.

Dr. Yelda Mert; “Ruhsal-toplumsal gelişimin bu evresinde, yukarıdaki hedeflere ulaşabilmek için tüm gençlerin kazanmak zorunda oldukları döneme özgü beceriler vardır. Bunlar, beden imgesini kabullenme ve bundan rahatsız olmama, cinsel kimlik rolünü belirleme ve kabullenme, kişisel değerler sistemini geliştirmek, ebeveynlerden bağımsızlığını kazanma (özerklik), bir yetişkin kimliği edinme, üretken bir birey olmaya hazırlanma (mesleksel kimlik) ve biyolojik değişmelerdir. Gençler hızlı beden gelişmelerine karşı değişik ruhsal tepkiler gösterirler” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: