Cumhuriyet İlkokulunun ilk kız öğrencisi

Cumhuriyet İlkokulunun ilk kız öğrencisi

Cumhuriyet İlkokulunun ilk kız öğrencisi
Gündem 5.11.2011 10:36:00 2207 0

Cumhuriyetin ilan edildiği gün dünyaya gelen ve Darende Cumhuriyet İlkokulu’nun ilk kız öğrencisi unvanını elinde bulunduran Bedriye Akkaya’yı ziyaret eden Kaymakam Mehmet Aktaş, yaşlı kadına günün anısına bir plaket vererek sağlıklı, uzun ömür dileklerini iletti.

Kaymakam Mehmet Aktaş, Bedriye Akkaya’yı evinde ziyaret ederek bir süre görüştü. Sağlık Grup Başkanı Dr. Serdar Deveci ile birlikte ziyaret ettiği yaşlı kadında kısa bir süre önce geçirdiği ameliyattan dolayı geçmiş olsun dileklerini bildiren Mehmet Aktaş; “Yarın Cumhuriyet bayramımız, milletimiz için hüzünlü günlerin yaşandığı bu süreçte bizlere geçmişten miras kalan değerlerimize sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimizle yaşıt ve Darende Cumhuriyet İlkokulunun ilk kız öğrencisi olmanız nedeniyle küçük bir hediye hazırladık. Bizden bir hatıra olarak saklarsınız, bizim için önemlisiniz” dedi.

Darende Cumhuriyet İlkokulunun ilk kız öğrencisi olduğunu anımsatan Bedriye Akkaya, babasının kadılık yaptığını söyledi. Akkaya; “O zaman başka okul yoktu, keşke imkanım olsa daha okurdum” diye konuştu. Okulun tek kız öğrencisi olması nedeniyle bir 23 Nisan töreninde şiir okuduğunu anlatarak hatıralarını paylaşan Akkaya, öğretmenlerini isimleriyle saymayı ihmal etmedi. Zor şartlar altında okuduğunu o yüzden eğitime önem verdiğini dile getiren Bedriye Akkaya, şöyle konuştu; “Çocuklarımın hepsini okuttum, kimisi mühendis oldu, kimi müdür, onlarla gurur duyuyorum”

Eski resimlerin yer aldığı albümünü getirerek geçmişe dair bazı hatıralarını anlatan Bedriye Akkaya, eşi Sami Akkaya’nın 4 yıl subay olarak askerlik yaptığını, daha sonra memur olarak yaşamını sürdürdüğünü ve son zamanlarında gözlerini kaybettiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: