Desteğe başarıyla teşekkür ettiler

Desteğe başarıyla teşekkür ettiler

Desteğe başarıyla teşekkür ettiler
Gündem 22.07.2011 18:15:00 2637 0

Darende`de Kaymakamlığın ailelerine eğitim yardımında bulunduğu öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) derece yaparak emeklerin boşa gitmediğini ortaya koydu. Sonuçlar ile en büyük yatırımın eğitime yapılması gerektiğinin bir kez daha ortaya konduğunu kaydeden Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, emek verildiğinde başarı elde etmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, yaptığı açıklamada Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’ndan başarılı çocukları olmasına karşın maddi durumu iyi olmayan ailelere daha iyi eğitim olanağı için ‘eğitim yardımı’ adıyla yapılan desteklerin yerine ulaştığını bildirdi. Kaymakam Aktaş, LYS puanlarına göre eğitim yardımında bulundukları ailelerin çocuklarından beşinin ilçede oldukça yüksek puanlarla güzel bir tabloya imza attıklarını dile getirdi.

Mehmet Aktaş; “Devletimizin sosyal adalet anlayışı ile sağladığı imkanları maddi durumu iyi olmayan, ancak başarılı çocuklara sahip ailelere eğitim yardımında bulunduk. Destek sağlanan ailelerin çocukları oldukça güzel puanlarla herkesi sevindirdi. Aileleri ile bizleri mahcup etmedikleri ve başarılarıyla adlarını duyurdukları için onları yürekten kutluyorum. Bu tabloya bakarak, önümüzdeki yıl ihtiyaçlı ailelerin başarılı çocuklarını desteklemeye sayılarını artırarak devam edeceğiz. Emek verildiğinde çocuklarımızın takdir edilecek başarılar alması doğru bir yatırım yaptığımızın göstergesidir. Özellikle belde ve köylerimizde zeki çocuklar olduğu, ancak maddi imkan yetersizliğinden dolayı kendilerini geliştiremedikleri bir kez daha ortaya konmuştur. Onların elinden tutarak, Darende’ye, Malatya’ya ve ülkemize faydalı hizmetler üretecek bireyler olmalarını sağlamak hepimizin en önemli görevleri arasındadır” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da derece yapan öğrencileri açıklarken, Darende’deki başarı grafiğinin her geçen yıl yükseldiğine dikkat çekti. Necati Tarak; “Öğrencilerimiz puanlarıyla herkesin girmeyi istediği üniversiteleri tercih edebileceklerdir. Geçtiğimiz yıl bir öğrencimiz Tıp Fakültesini tercih edecek düzeyde puan alırken, bu yıl üç öğrencimizin tercihini bu yönde kullanabileceğini söyleyebiliriz. Bu bir ölçüdür ancak genel anlamda öğrencilerimiz güzel başarılara imza atmışlardır. Öğretmenlerimiz, aileleri ve bu başarının gerçek kahramanları olan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

LYS sonuçlarına göre Darende’nin en başarılı okulları Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi ve Darende Lisesi oldu. Bu yıl kategorilerine göre Ayvalı ve Balaban Liselerinde öğrenim gören birer öğrenci ilçe sıralamasına girmeyi başardı.

 

2011 LYS’ye eklenen tercih puanlarıyla Darende`de derece yapan öğrenciler ve okulları şu şekilde:

 

 

Sayısal
Adem Işık  497 (Darende Lisesi)
Demet Kul  470 (Mustafa İclal Başer (MİB) Anadolu Lisesi)
M. Yağmur Kumtepe  469 (MİB Anadolu Lisesi)
Ferhat Uzun  468 (Özel Birgül Lisesi)
Büşra Başaran  458 (Darende Lisesi)
Türkçe Matematik
İbrahim Şahin 484 (MİB Anadolu Lisesi)
Şule Durmuş 477 (Özel Birgül Lisesi)
Merve Özkan 432 (MİB Anadolu Lisesi)
Şükriye Kılıç 426 (Ayvalı Lisesi)
Zeliha Şanlı 417 (MİB Anadolu Lisesi)
Sözel
Osman Özbey 446 (İmam Hatip Lisesi)
Esra Ortakaya 429 (METEM)
Dursun Doğan 413 (Darende Lisesi)
Özkan Yücel  410 (Darende Lisesi)
Fatma Boyraz 404 (Darende Lisesi)
Dershaneye devam eden öğrenciler
Sayısal
Dursun Karakaya 534 (Hügem Dershanesi)
Leyla Gündoğdu 533 (Birgül Dershanesi)
Zehra Tunç 526 (Hügem Dershanesi)
Türkçe Matematik
İbrahim Şahin 484 (Birgül Dershanesi)
M.Mustafa Durmuş 460 (Birgül Dershanesi)
Fatma Oflaz 443 (Birgül Dershanesi)
Sözel
Hamit Demir 464 (Birgül Dershanesi)
Faruk Yiğit 450 (Hügem Dershanesi)
Osman Özbey 446 (Hügem Dershanesi)


Anahtar Kelimeler: