Kayseri ve Bursa´nın başkanları geldi

Kayseri ve Bursa`nın başkanları geldi

Kayseri ve Bursa´nın başkanları geldi
Gündem 7.05.2011 13:12:00 1585 0

Somuncu Baba’nın doğduğu ve yaşadığı şehrin başkanları geldi

MEHMET ÖZHASEKİ’NİN ZİYARETİ

Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Başkanlığını yaptığı Tarihi Kentler Birliği’nin Malatya programı çerçevesinde Darende’yi ziyaret etti. Özhaseki, ülkemizin kerpiç mimarisi ile ünlü yerleşim birimleri arasında literatürlere giren Darende’ye bağlı Balaban Beldesinde yapılan çalışmaları inceledi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ile birlikte kerpiç sıva ustasından konu ile ilgili bilgi alan ve sıva çamurunu inceleyen Mehmet Özhaseki Tarihi Kentler Birliği olarak proje çizimine destek verdikleri Balaban’da kerpiç mimarili evleri yerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Darende’nin güzellikleri ve sahip olduğu değerleriyle eşsiz bir yer olduğuna işaret eden Özhaseki, tarihi ve kültürel mirasın koruma çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Özhaseki Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti. Özhaseki Kayseri’nin Akçakaya Köyünde doğan Somuncu Baba’ya ait izlerin kapsamlı bir çalışma ile onarılacağını bildirdi.

 

RECEP ALTEPE’NİN ZİYARETİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Darende’ye gelerek bir dönem Bursa’da yaşayan Şeyh Hamid-i Veli’nin kabrinin yer aldığı ve kendi adıyla anılan Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti.

Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılan Altepe, Malatya ve civarında yürütülen çalışmaları yerinde incelendi. Başkan Altepe, inceleme gezisi kapsamında, Malatya`daki manevi şahsiyetleri ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Başkan Altepe, ilk durak olarak bir dönem Bursa`da da faaliyet göstermiş olan Somuncu Baba`nın türbesini ziyaret etti. Türbe ve külliyede inceleme yapan Başkan Altepe, 15. yüzyılda manevi fetih için Anadolu`ya gelen ve bilge kişiliğini şöhrete dönüştürmeyip son olarak Darende`ye yerleşen manevi şahsiyetle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Altepe, Hulusi Efendi`nin kabrini de ziyaret ederek, bölgede özellikle eğitim başta olmak üzere birçok hizmette topluma fayda sağlayan Hulusi Efendi Vakfı’nda yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Darende Somuncu Baba Tanıtım Merkezi’ni de gezen Başkan Altepe, müze özel defterini imzaladı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=348


Anahtar Kelimeler: