Darende´de 23 Nisan coşkusu

Darende`de 23 Nisan coşkusu

Darende´de 23 Nisan coşkusu
Gündem 23.04.2011 12:10:00 2611 0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Darende`de etkili olan yağmura rağmen coşkuyla kutlandı. Törenlerin başlangıcında bir süre sağanak halde yağmur yağmasına rağmen minikler coşkularını kaybetmedi.

Darende’deki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin konulması ile başladı. Daha sonra şehir stadında okullar gösteri sundu. Anaokulu öğrencileri ve miniklerin karate gösterileri ilgiyle izlendi. Zeminin ıslak olması nedeniyle kayarak düşen bir karateci yeniden kalkarak gösterisini tamamladı. Çok sayıda aile gösteri yapan öğrencileri izlemek üzere, çocuklarıyla törenin yapıldığı alana geldi.

Törende günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Hacı Hasan Başer İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Fatıma Altuntop, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder Atatürk gibi devlet adamı ve halk kahramanlarının, bıraktıkları eserler ve bu eserlere sahip çıkan milyonlarla sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

Fatıma Altuntop; “Cumhuriyetimizin en önemli felsefesi olan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphe duyulmamalıdır. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur” dedi.

Şarkılar eşliğinde eğlenen minikler ellerindeki bayrakları sallayarak coşkularını ortaya koydu. İzci grubu gösterisinden sonra Kaymakam Mehmet Aktaş’a bayrak hediye etti.   

Çocukların şiirler okuyup gösteriler sunduğu programın sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödül ve hediyeler verildi.

Törenlere Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Yusuf Köse, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, resmi kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=325


Anahtar Kelimeler: