Ziyaret etmeden geçmedi

Ziyaret etmeden geçmedi

Ziyaret etmeden geçmedi
Gündem 6.11.2010 19:01:00 1732 0

Lösemili çocuklar yararına konser vermek için Van`a giden rock müziği sanatçısı Murat Kekilli annesinin memleketi olan Darende’de ziyaret ettiği Özel Birgül Okullarında öğrencilerin ısrarı üzerine ayaküstü mini bir konser sundu.

Murat Kekilli karayolu ile İstanbul’dan Van’a giderken Cuma namazını kılmak için durduğu Darende’de hayranlarının ilgisiyle karşılaştı. Somuncu Baba Camisinde Cuma namazını kılan Kekilli Darende Tanıtım Merkezini gezdi. Burada eski radyolar ve mikrofonları gören sanatçı, akrabası olan Mehmet Kekilli’nin ‘Kezbanım’ adlı taş plağının aynı stantta sergilendiğini öğrenerek bundan çok mutlu olduğunu söyledi.

En büyük sanatçı Allah’tır

Murat Kekilli daha sonra Özel Birgül İlköğretim Okulunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Bir öğrencinin ‘size ilham veren sanatçı kim’ sorusunu; “En büyük sanatçı olan Allah’tır, kâinatı öyle güzel bir düzenle yaratmış ki, hayran olmamak elde değil. Bütün insanlara da ilham veren, kabiliyet veren O’dur, dolayısıyla bizler O’na ne kadar şükretsek azdır” dedi. Bir soru üzerine en beğendiği sanatçıların da Barış Manço ve Cem Karaca olduğunu bildiren Kekilli, ‘saçlarınız o yüzden mi uzun’ sorusunu ise, “evet onları çok beğeniyordum, ikisi de rahmetli oldu, benim için ayrı bir öneme sahipler” dedi.

Hemşehrilerle kucaklaştı

Öğrencilerin ısrarı üzerine arabasının bagajından gitarını çıkaran Kekilli çocuklarla birlikte şarkılar söyledi. Mini konserine ilgi gösteren çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Murat Kekilli, ilçeye yaptığı ziyaretle ilgili olarak da “Annemin doğduğu, akrabalarımın yaşadığı, köklerimin bulunduğu güzelliklerle dolu Darende’yi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Karayolu ile seyahat ederek özellikle buraya uğramak istedim, huzur veren bir yapıya sahip Somuncu Baba Camisi’nde Cuma namazını kılıp hemşehrilerimle kucaklaştım” diye konuştu.

Kekilli daha sonra Van’a gitmek üzere aracıyla hareket ederek ilçeden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: