Bakan Yılmaz nikah şahidi oldu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Darende Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş´in kızının nikah törenine katılarak, şahitlik yaptı.

Bakan Yılmaz nikah şahidi oldu
Gündem 4.09.2017 10:27:24 5756 0

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Darende Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş´in kızının nikah törenine katılarak, şahitlik yaptı.

Bakan Yılmaz, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş´in kızı Naciye Sultan ile Ertuğrul Gazi´in bir otelde düzenlenen nikah töreninde çiftin şahidi oldu.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser´in kıydığı nikahta Bakan Yılmaz, geline evlilik cüzdanını vererek, kalabalık bir aile olmaları tavsiyesinde bulundu.

Yılmaz, gelin ile damada tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi;

?Bir ailenin temeli atıldı. Bizim milletimizin temeli ailedir, aile güçlü olursa milletimizde güçlü olur. Evlilik uzun ince bir yol yolun sonunda yüz akıyla menzile varmak bizim hedefimiz. Yüz hakkıyla menzile varmak için kul hakkına riayet etmek lazım. Bir kimse birisiyle üç adım yolda yürürse mutlaka kul hakkı olur. Üç adımlık yolda kul hakkı söz konusuysa bir evde olacak insanlar arasında mutlaka kul hakkı söz konusu olur. O halde kul hakkına riayet ettiğinizde bir birbirinize menzile varmakta yardımcı olacaksınız. Birbirinize muhabbet nazarıyla bakarsanız kusurda görmezsiniz. Demek bir şeyi göstermeyen sevgi, severseniz her şey güzel olur. Sevmezseniz cennet gibi olan yer dahi size sıkıntılı gelebilir. Damadımız ile kızımız birbirleri sevecekler sayacaklar. Kul hakkına riayet edecekler ve inşallah el ele hep birlikte menzile ulaşacağız. Bayramınız kutlu olsun.?

Bakan Yılmaz´ın yanı sıra, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Sivas Valisi Davut Gül, iş adamı Fuat Tosyalı, iş adamı Mesut Toprak da çiftin nikah şahidi oldu.

Törene, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Darende Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.