Genç öğretmenden şiir kitabı

Ilıca Mahallesi´nde öğretmen olarak görev yapan Murat Balcı, 1994 yılından bugüne kadar kaleme aldığı şiirlerini çıkardığı kitapta topladı.

Genç öğretmenden şiir kitabı
Kültür-Sanat 9.11.2017 09:48:22 1308 1

Darende´nin Ilıca Mahallesi´nde öğretmen olarak görev yapan Murat Balcı, 1994 yılından bugüne kadar kaleme aldığı şiirlerini çıkardığı kitapta topladı.

İlçeye bağlı Ilıca Ortaokulu´nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Murat Balcı, çocukluk yıllarından itibaren kaleme aldığı şiirlerini ´Çisil´ adlı ilk kitabında bir araya getirerek şiir severlerin ilgisine sundu.

Aslen Sivas Kangallı olup İzmir´de büyüyen öğretmen Balcı, geçen yıllarda elim bir kaza sonucu kaybettiği ablasına ithaf ettiği kitabında, şiir yazmanın önemine dikkat çekerek herkesin anlatacağı bir öyküsü olduğunu fakat herkesin şiir yazama yeteneğine sahip olmadığını kaydetti.

Balcı, şunları söyledi:

"Şiir, yürekte beslenir, büyür, büyür, çoğalır ve kelimelere dökülür. Bundan dolayı duygularımın kalpten toprağa bir yağmur tanesi olarak inceden inceden düşmesi benzetmesine binaen kitabımın ismini "Çisil" olarak belirledim. Bu kitapta aslında duygularımın öyküsünü yazmak, duygularımın resmini çizmek istedim. Değerli şiir dostları, umut ederim ki duygular deryasında birlikte boğuluruz."