Birlikteliğin sembolü: ?Yıkılhan Yayla Şenlikleri? 10 yaşında

Birlikteliğin en güzel örneklerinden olan ve binlerce insanı aynı duygularla bir araya getiren ?Yıkılhan Yayla Şenlikleri? 10´uncu yılında ilk günkü heyecanla kutlanıyor.

Birlikteliğin sembolü: ?Yıkılhan Yayla Şenlikleri? 10 yaşında
Kültür-Sanat 15.08.2019 11:37:04 4970 0

 

Birlikteliğin en güzel örneklerinden olan ve binlerce insanı aynı duygularla bir araya getiren ?Yıkılhan Yayla Şenlikleri? 10´uncu yılında ilk günkü heyecanla kutlanıyor.

Bu yıl 10.´su tertiplenen ?Yıkılhan Yayla Şenlikleri? Günerli Mahallesine bağlı soğuksu mevkiinde gerçekleştirildi.

Darende ve Çevre Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MİDİDER) tarafından organize edilen ve renkli görüntülerin yaşandığı şenlik, birlik ve beraberlik içinde yöre halkının geniş katılımıyla kutlandı.

Etkinliklerin açılışında bir konuşma yaparak hemşehrilerini selamlayan MİDİDER Başkanı Mehmet Ayhan, bu yıl 10.´sunu düzenledikleri ?Yıkılhan Yayla Şenlikleri´ne katılan herkese teşekkür ederek, "Ülkemizin her bölgesinde yaşayan hemşehrilerimiz bu şenlikler ile memleketlerine gelerek hasret gideriyorlar. Bu şenlik ayrıca birbirlerinden uzak yaşayan yeni nesil gençlerimizin tanışmasına ve kaynaşmasına da vesile oluyor. Biz bu şenliği derneklerimizin ve iş adamı hemşehrilerimizin katkıları ile yapıyoruz. Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan bu şenliğimiz 10´uncu yılında ve ilk günkü heyecanımızla aynı duyguları yaşıyoruz. Rabbimiz bizlere bu güzel şenliği devam ettirmeyi nasip eylesin. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi.

Şenliğe katılan Milletvekili Bülent Tüfenkci de bu tarz organizasyonların insanların kaynaşmasına ve hasret gidermesine vesile olduğunu dile getirerek, ?İnşallah önümüzdeki yıllarda da huzur ve mutluluk içerisinde böyle güzel etkinliklerimiz devam eder. Biz hemşehrilerimiz dostluk ve kardeşliğe son derece önem veriyoruz. Ben bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ?Sizin Allah´ınıza kurban. Bu güzel günde sizinle bir arada olmaktan son derece mutluluk duydum. Biz, birliğimizi beraberliğimizi koruduğumuz sürece ve bu memleket sevgisi olduğu sürece bizi hiçbir güç yakamaz." diye konuştu.

Pilav Şenliğine, Kaymakam Enver Zengince, Başkan İsa Özkan, siyasi parti başkanları, iş adamları, meclis üyeleri,  muhtar ve dernek başkanları ayrıca çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların bir hayli ilgi gösterdiği şenlik, mahalli sanatçıların verdiği birbirinden güzel konserlerle sona erdi.