Minikler otobüs durdurup yerli malına dikkat çekti

Balaban İlkokulu öğrencileri sıra dışı bir etkinliğe imza atarak anayolda durdurdukları yolcu otobüslerinde, kayısı dağıtıp yerli malı kullanımına dikkat çekti.

Minikler otobüs durdurup yerli malına dikkat çekti
Eğitim 21.12.2017 15:35:36 2312 0

Tutum, Yatırım ve Türk Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Balaban İlkokulu öğrencileri sıra dışı bir etkinliğe imza atarak anayolda durdurdukları yolcu otobüslerinde, kayısı dağıtıp yerli malı kullanımına dikkat çekti.

İlçenin kırsalında bulunan Balaban Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Türk Malı Haftası için düzenledikleri tanıtım etkinliğinde, yerli malı tüketiminin artırılması ve yerli malı kullanmanın öneminin vurgulamak için, daha önce benzeri görülmemiş bir uygulama ile D 300 karayolunda yolcu otobüslerini durdurarak, içerisinde kuru kayısı ve çekirdek olan tek kişilik paketleri yolculara ikram etti.

Yolcular tarafından büyük bir beğeni gören etkinlikte Ankara´ya seyahat eden yolcu Nuriye Akman, miniklerin bu özverili davranışı için teşekkür ederek, bu bilincin başta gençler olmak üzere herkeste oluşması gerektiğini ve yerli malının ekonomik açıdan çok büyük öneme sahip olduğunu, herkesin tutumlu davranması gerektiğini söyledi.

Etkinlikte gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan Okul Müdürü Mustafa Altındemir, "Yerli Malı Haftası´nın özünün çocuklar ve gençler tarafından yeterince bilinmediğine dikkat çekmek istediklerini belirterek, ?Çocuklarımıza ekonomik rekabetin küreselleştiği bir dönemde, yerli malı kullanımının ulusal ekonomiye katkısını anlatmalıyız. Milli servet tasarrufu yapmak için yerli malı tüketme zorunluluğunu toplumsal bilince dönüştürmeliyiz." dedi.

Etkinliğe katılan ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de, ülkelerin mali yapılarının sağlamlığının ölçülmesinde en önemli unsurlardan birinin cari açık olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

?Bugün ekonomi çevrelerinin en büyük tehdit olarak gösterdiği cari açığın ilacı, yerli üretim ve tüketimdir. Araştırmalara göre tüketim malı ithalatına giden her 6 bin 500 dolar Türkiye ´de bir kişiyi işsiz bırakıyor. Bu rakam bile neden yerli üretime yönelmemiz gerektiğini bizlere gösteriyor. Yerli malı kullanmak milli tasarruftur. Alışverişte satın aldığımız ürünün barkodu 869 ile başlamalı. Parolamız ´869´ olmalı. Ayrıca ´Türk Malı´ veya ´Made in Turkey´ yazımı da ürünün yerli malı olduğuna dair göstergelerdir."