STK´lardan İsrail´e kınama

İlçemizde, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri, İsrail´in Filistin´de yaptığı saldırıları kınadı.

STK´lardan İsrail´e kınama
Gündem 20.05.2018 09:13:14 867 0

İlçemizde, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri, İsrail´in Filistin´de yaptığı saldırıları kınadı.

ABD´nin Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilere saldırmasına bir tepki de ilçemizden geldi. STK üyeleri yaşananları kınadı.

Grup adına basın açıklaması yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kürşat Gök, ?Hz. Peygamber efendimizin miraca yükseldiği Mescid-i Aksa´yı savunduğu esnada şehit düşen Filistinli kardeşlerimizin şahadetleri mübarek olsun.? dedi.

70 yıldır Siyonist İsrail´in zulmü kesintisiz bir şekilde devam etmekte olduğuna değinen Gök, ?Bu süre zarfında birçok nesil geçti aradan ama Filistin halkı asla teslim olmadı. Bugün 18 yaşındaki Filistinliler, her zulmü tatmış olmalarına rağmen Filistin topraklarını canları pahasına savunmaya devam ediyorlar. Bu süreç içerisinde Siyonistler Filistinli kardeşlerimizi en ağır zulümlerine rağmen teslim almayı başaramadılar ve asla başaramayacaklar. Bilinmelidir ki yalnız rabbine teslim olanlar kazanacaktır. Çünkü Allah için bedel ödeyenler asla yenilmezler. Unutmayalım ki, İsrail bizi takip ediyor. Bizde İsrail´i takip ediyoruz. Ne kadar büyük bir zalim olduğunu da çok iyi biliyoruz. Son nefesimize kadar İsrail´in yeryüzünün katili olduğunu herkese haykırarak anlatacağız. İsrail, Doğu Türkistan´dan tutun da Arakan´a kadar bu zulümlerden sorumlu Siyonist tek devlettir. Yeryüzündeki tüm zulümlerin tek müsebbibidir. İsrail zannediyor ki, insanlar artık yoruldu. Kudüs´ün yanında yer almayacak. Biz ise gerekirse tüm dünyayı örgütleyeceğiz ve siyonizmi Filistin topraklarından atacağız.? diye konuştu.

"Kudüs Müslümanın onurudur"

Filistin´in Müslümanların olduğunu bu gerçeğin er geç dünyanın kabul edeceğini belirten Başkan Gök son olarak şunları kaydetti;

?Buradan şunu haykırarak ilan ediyoruz ki, ey Siyonist İsrail ve işbirlikçisi ABD, Filistin davası sadece Arapların davası değil, adaletin yanında saf tutan tüm insanlığın davasıdır. Ey ABD, elçiliğini Kudüs´e taşıyarak Kudüs´ü, İsrail´in ebedi başkenti yapmak istiyorsun. Ama asla başaramayacaksın. Kudüs ebediyete kadar Filistin´in başkenti olarak kalmaya devam edecektir. Allah´ın izniyle özgür Kudüs´te buluşana kadar bu davamızdan asla geri dönmeyeceğiz. Kahrolsun Siyonist İsrail, yaşasın Filistin. Siyonizm yenilecek, Mescid-i Aksa özgürleşecek."

İlçe Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Seydi Güşen ve İlçe Şoförler Odası Başkanı Kasım Gücük de birer konuşma yaparak İsrail vahşetini kınadı.


Anahtar Kelimeler: lardan İsrail kınama