Darende HEM gönüllere taht kurdu

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, gelecek günlerde açacağı sürpriz kurslarla da gönülleri fethetmeye devam edecek.

Darende HEM gönüllere taht kurdu
Kültür-Sanat 30.12.2017 11:13:26 1707 0

2017 yılı geride kalırken açtığı kurslarla hemşehrilerimizin gönlüne taht kuran İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, gelecek günlerde açacağı sürpriz kurslarla da gönülleri fethetmeye devam edecek.

2017 yılı içerisinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara, hemşehrilerimiz yoğun bir ilgi gösterdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Durukan, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede ocak ayından bu yana 35 kurs açıldığını ve bu kurslara 2 bin 389 kişinin başvurduğunu aktardı.

Bazı kursların tamamlandığını ifade eden Durukan, şöyle konuştu:

"Bizlere başvurarak meslek ve kurs açmak isteyen herkese yardımcı olduk. İlçe Halk Eğitim Merkezilerinde görülmeyecek bir iş performansı ile vatandaşlarımıza her türlü desteği verdik. Merkezimiz bünyesinde okuma yazma, çocuk gelişimi ve bakımı, giyim, nakış, makine nakışı, el nakışı, el sanatları, bağlama, gitar, bilgisayar kullanımı ve F klavye, halıcılık, ahşap boyama, Kur´an okuma ve Osmanlıca, ebru-resim, halk oyunları, yabancı diller, kolorifer ateşciliği, tarım ve hayvancılığa yönelik kurslar, kişisel ve mesleki eğitim ve diğer talepler doğrultusunda devam ediyor. İlçemizde yılbaşından bu yana 64 kurs açtık. Bu kurslara 2 bin 389 kişi müracaat etti. Bunların bazılarını tamamlandık. Biten kurslardan yüzlerce kursiyer belge sahibi oldu."

Diğer yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak öğrencilere yönelik gitar, bağlama, satranç, halk oyunları, güreş ve sportif etkinlik kursları açtıklarını belirten Durukan, "Kurslarımızı sadece Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde değil, talep edildiği halde kırsaldaki mahallelerimizde de vermeye devam ediyoruz. Şimdilik Balaban, Ilıca, Yukuarıulupınar ve Yeşiltaş Mahallelerinde dikiş nakış, giyim, Kur´an Kursu, biçki-dikiş ve halı dokuma kurslarımız devam ediyor. Diğer mahallelerimizde de talepler doğrultusunda kurslarımız açılabilir." ifadelerini kullandı.

Durukan, 3 farklı branşta 150 öğrenci için üniversite hazırlık kursu açtıklarını ve çok büyük bir ilgi ile devam ettiklerini kaydederek, ?Kursiyerlerimiz yaptıkları işlerle bizleri her zaman onurlandırıyor. Çini üzerine yaptığımız kurslarda yetişen öğrencilerimiz, yaptıkları eserlerle Kütahya ve İznik çinisine kafa tutacak eserler meydana getiriyor. İlerde yapacağımız sergi ile bunu ortaya koyacağız. Burada verdiğimiz eğitimlerde insanlar, öğrenmek istediklerini en güzel şekilde öğreniyor. Aldıkları eğitimler ile kursiyerlerimiz, topluma ve ekonomiye önemli katkı sağlayacağını inanıyoruz.? diye ifade etti.

 Önümüzdeki günlerde ipek halı kursu açılacağı müjdesini de veren Müdür Levet Durukan, kursiyerlerin farklı zamanlarda kendilerine gelerek teşekkür ettiği ve yeni açılacak kurslar büyük bir heyecan içinde beklediklerini aktardı.


Anahtar Kelimeler: Darende gönüllere taht kurdu