Akçakayalılar Somuncu Baba´yı ziyaret etti

Kayseri´nin Akçakaya Mahallesinde yaşayan bir grup mahalle sakini, Talas Belediyesi tarafından düzenlenen gezi ile ilçemize geldi.

Akçakayalılar Somuncu Baba´yı ziyaret etti
Kültür-Sanat 17.10.2017 12:04:54 2490 0

Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Hazretleri´nin dünyaya geldiği Kayseri´nin Akçakaya Mahallesinde yaşayan bir grup mahalle sakini, Talas Belediyesi tarafından düzenlenen gezi ile ilçemize geldi.

Akçakaya Mahallesi sakinleri Talas Belediyesi organizasyonu ile 1331 yılında Kayseri´nin Akçakaya Mahallesi´nde dünyaya gelen Somuncu Baba´nın ilçemizde bulunan türbesini ziyaret etti.

Geziye Akçakaya Mahallesi Muhtarı Adem Ayrancı ve mahalle sakinlerinden oluşan 45 kişilik bir grup katıldı.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından yürütülen çalışmalar hakkında Talas´tan gelen gruba bilgiler verildi. Akçakayalılar bilgi aldıktan sonra Hulusi Efendi Vakfı, Somuncu Baba Camii, Somuncu Baba Türbesi ve Çilehanesi ziyaret etti. Aynı zamanda Darende´de bulunan Kudret Havuzu, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitliği, Günpınar Şelalesi de gezerek kültür turunu tamamladı.

Talas Belediyesi´nin desteğiyle düzenlenen geziden memnun olduğunu ifade eden Akçakaya Muhtarı Adem Ayrancı ve mahalle sakinleri, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.